BOSAL

Denumirea: Bosal Group
Ţara de origine: Olanda
Înfiinţat la, sediu: 1923, Lummen, Belgia
Web: www.bosal.com

Highlights

  • Calitate OE (calitate originală)
  • Raport excelent calitate/preţ

Informaţii de interes

Fondat in 1923 la Alkmaar, grupul Bosal Group este inregistrat in Olanda cu sediu la Lummen, Belgia. Volumul de afaceri anual a depasit in anul 2010 suma de 683 milioane euro. Grupul Bosal are un numar de peste 5.600 angajati in 30 de locatii de productie si 18 centre de distributie. Portofoliul de clienti ai grupului Bosal include principalii producatori de automobile din toata lumea precum si o varietate de grupuri industriale.

Bosal este furnizor la scara mondiala de sisteme complete de evacuare, ce include racorduri, tobe, catalizatoare, garnituri si accesorii. Cu o gama de peste 6500 repere, Bosal ofera cel mai complex pachet de pe piata. Bosal are o gama larga de racorduri de evacuare fabricate din otel inoxidabil ce asigura fluxul gazelor de esapament de de la galeria de evacuare catre catalizator. Majoritatea racordurilor sunt echipate cu un racord flexibil asigurand astfel absorbirea miscarilor motorului.

Bosal continua sa lucreze in stransa legatura cu OEM (Original Equipment Market) pe plan international dezvoltand solutii complete de sisteme de evacuare. Cu o atentie concentrata asupra nevoilor clientilor, de la proiectarea produsului pana la fabricare, dezvoltarea pe plan international si facilitatile de productie sunt acum distribuite intr-un numar mai mare de sisteme complete de evacuare decat in toata istoria Bosal.

Împreuna cu noua companie, Shanghai Bosal Huaxiang Co a fost înfiintat un joint-venture pentru a furniza sisteme complete de esapamente (cu specificatii OEM) pentru clientii chinezi.

Sistemele de esapament si catalizatoarele au un rol important in respectarea normelor din ce in ce mai severe de protectie a mediului inconjurator.

Sistemele de esapament BOSAL avand o calitate superioara, reduc emisiile de noxe astfel incat acestea sa se incadreze in normele legale, reduc nivelul de zgomot si consumul de  combustibil.

Preocuparea continua orientata catre protectia mediului inconjurator a companiei BOSAL este subliniata de faptul ca a fost prima companie care a introdus in productie de serie sistemele de esapament nevopsite.

BOSAL comercializeaza un numar mare de piese de schimb cu specificatii OE. A fost ales ca furnizor de prima echipare de catre: Chevrolet, Fiat, Ford, Hyundai, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Toyota, Skoda, VW.

Durata de viata a sistemului de evacuare poate fi compromisa din cauza coroziunii. Aceasta ar insemna o rata mare de inlocuire pentru sistemul de evacuare si clienti nemultumiti. Din aceasta cauza, Bosal s-a concentrat asupra unor solutii optime de a opri corodarea interna cat si externa.

Un exemplu familiar de corodare apare iarna, cand drumurile sunt acoperite cu sare. Sarea ataca partile expuse ale sistemului de evacuare si un ciclu repetat poate duce la corodare.

Bosal a rezolvat aceasta problema folosind otel aluminizat cu o inalta rezistenta la coroziune in productie. Aceasta a intarit considerabil produsul, facandu-l rezistent chiar pe cele mai „sarate” drumuri.

Alta forta la fel de distructiva este corodarea interna. Cand este pornit un motor rece si sistemul de evacuare rece, incepe sa se incalzeasca rezulta 0.5 L de condens in sistemul de evacuare. In mare parte acest condens se va evapora pe parcursul calatoriei, dar nu tot.

Condensul ramas are un ph foarte jos ceea ce inseamna o aciditate crescuta. Acest acid va coroda interiorul sistemului de evacuare, ceea ce inseamna ca ii scurteaza viata.

Corodarea interna compromite, de asemenea si performantele motorului masinii. Este stiut ca evacuarea gazului de esapament trebuie sa fie lina si nestingherita. Daca in interiorul sistemului de evacuare apare rugina, evacuarea gazului se va face mai greoi si in consecinta performantele motorului vor scadea.

Pentru a elimina acest efect negativ, Bosal a introdus o gaura de drenare in tobele din spate. Aceasta gaura de 3 mm lasa condensul din toba sa iasa prevenind in acest fel coroziunea. Importat de stiut este ca exista o mica scapare de gaze. Aceasta scapare de gaze este in conformitate cu NORMELE EUROPENE si nu va afecta performantele masinii.

Bosal a folosit intotdeauna materiale superioare in productie. Combinatia dintre materiale superioare si gaura de drenaj maresc viata tobelor Bosal facand clientul sa fie mai satisfacut cand alege BOSAL.

Produse în oferta FRONTAL

  • Sisteme complete de esapamente pentru autoturisme si camioane
  • Convertoare catalitice
  • Sisteme de tractare
  • Bare si cadre pentru acoperis
  • Deflectoarele de vânt
  • Sisteme de închidere-deschidere portbagaj

BOSAL

BOSAL