Denso

Denumirea: DENSO Corporation
Ţara de origine: Japonia
Înfiinţat la, sediu: 1949, Kariya, prefectura Aichi, Japonia – 1973, Veysp, Olanda
Web: www.globaldenso.com

Highlights

 • Unul dintre cei mai mari producatori de bujii si bujii incandescente.

Informaţii de interes

Nippondenso a fost fondatã în anul 1949 în Japonia si se numeste din 1996 DENSO Corporation, fiind unul dintre liderii mondiali în fabricarea de componente pentru automobile. Denso dispune de 40 unitãti de productie situate în 18 tãri, pe patru continente: Europa, America de Nord, Asia, Australia, precum si de numeroase sucursale în de 23 tãri si în Japonia.

Caracteristicile bujiilor DENSO:

Izolatorul
Izolatorul este fabricat din pulbere de aluminã de înaltã puritate, care are proprietãti excelente de izolare electricã si conductivitate termicã.

Forma celor 5 nervuri
Împiedicã formarea arcului electric, reducând pierderile de tensiune si oferã o izolare superioarã cu 20% fatã de bujiile conventionale, mai ales în conditii de umezealã, la bujii cu distantã mare între electrozi si tensiuni înalte.

Etansare specialã cupru-sticlã
Un amestec special din cupru si pulbere de sticlã, care leagã electrodul central de izolator, asigurã o etansare sigurã împotriva gazelor. Acest amestec are înaltã conductivitate electricã si termicã si previne scãpãrile de gaze rezultate din combustie.

Învelisul din cupru al electrodului central
Electrodul central este fabricat dintr-un aliaj nichel-crom foarte rezistent la uzurã, acoperit cu cupru.

Electrodul de masã cu profil “U”
Asigurã un spatiu suplimentar între electrozi, care este umplut de scânteie, un spatiu mai mare pentru nucleul flãcãrii si deci o mai bunã propagare, ceea ce duce la crearea unei explozii mai puternice. Rezultatul este arderea completã a combustibilului.

Electrodul de masã cu profil “U” este o caracteristicã a majoritãtii bujiilor DENSO, fiind utilizat la peste 300 tipuri de bujii si are urmãtoarele avantaje:

 • Un randament de aprindere îmbunãtãtit. Electrodul “U” prezintã douã muchii distincte în mijlocul unei suprafete plane. Precum fulgerul, scânteia atinge punctul cel mai înalt si cel mai apropiat, adicã cele douã muchii ale canalului.
 • O mai mare economie de benzinã. Electrodul “U” poate aprinde cele mai sãrace amestecuri aer-benzinã, ceea ce permite evitarea rateurilor.
 • O functionare mai bunã a motorului. Scânteia si frontul de flacãrã nu sunt limitate doar la spatiul dintre electrozi si creazã deci un început de aprindere mai bun si sigur.
 • Reducerea emisiilor. Electrodul cu profil “U” are efectul unei bujii cu distantã mare între electrozi.

Bujii ZU Platinum High- Performance
Pentru a rãspunde cerintelor de putere sporitã si înaltã performantã ale motoarelor, Denso a creat bujiile ZU Platinum care sunt disponibile într-o mare varietate de tipuri. Aceste bujii au electrodul central din platinã, cu diametrul de 0.7 mm.

Bujiile ZU Platinum High- Performance oferã:

 • O alternativã puternicã la aplicatiile normale;
 • Peste 100 de tipuri diferite;
 • Electrod central subtire de platinã, care la un voltaj mai scãzut, genereazã o scânteie mai puternicã;
 • Pornire mai usoarã si accelerare îmbunãtãtitã;
 • Electrod de masã cu canal “U”, care imbunãtãteste eficienta combustiei.

Produse în oferta FRONTAL

 • Bujii

denso1