Exide

Denumirea: Exide Technologies
Ţara de origine: Statele Unite ale Americii
Înfiinţat la, sediu: 1888, Statele Unite ale Americii
Web: www.exide.com

Highlights

  • Raport excelent calitate/preţ
  • NASA a folosit bateriile nichel-zinc Exide la toate aparatele Apollo pentru toate expeditiile

Informaţii de interes

Exide Technologies este un concern american, listat pe NASDAQ, lider al pieţei mondiale de baterii.

Evolutia Exide Technologies a inceput odata cu intemeierea companiei „Electric Storage Battery Company” in 1888 de catre WW Gibbs, iar numele vine de la „EXcelent oXIDE” dat de Tomas Alva Edisson – părintele electricităţii.

In 1954, compania imparte productia de baterii in doua categorii separate: o categorie auto-moto si o categorie industriala pentru a putea deservi in mod adecvat diferite piete.

Exide adera la industria de baterii uscate in 1957, odata cu achizitionarea companiei „Ray-O-Vac”, care la momentul respectiv era cea de-a doua companie producatoare de baterii uscate in mai multe tari.

In anul urmator Exide Inginerie isi deschide propriul centru de dezvoltare in Yardley, apoi achizitioneaza compania „Wisconsin Baterie”. Inca necunoscuta, firma „Wisconsin Baterie” se transforma intr-o linie de productie de baterii solare Exide.

EXIDE, opereaza in mai mult de 80 de tări din întreaga lume, cu 25% din piată este lider mondial la bateriile plumb-acid, cifra de afaceri totală este de 2,7 miliarde de dolari distribuita între baterii pentru automobile (65 %) si industriale (35 %).

Compania are in zilele noastre 15.000 angajati in toata lumea. In ultimii 10 ani a inceput un proces de achizitionare a unor marci prestigioase, printre care: Battronic (Canada), BIG (Marea Britanie), Tudor (Spania), Ceac (Franta), Deta (Germania) si GNB Technologies (S.U.A.).

În prezent cele mai cunoscute mărci europene proprii sunt: EXIDE, TUDOR, FULMEN, DETA, SONNAK, SONNENSCHEIN, HAGEN, CENTRA.

De peste 20 de ani, Exide Technologies isi demonstreaza pozitia sa ca un precursor al progresului din intreaga lume. Cu nenumarate contributii la dezvoltarea tehnologiei, povestea companiei reflecta spiritul sau de inovatie. Astazi, Exide serveste cerintelor complexe de stocare a energiei clientilor din intreaga lume, oferind servicii si sisteme care imbunatatesc performanta vehiculului si de uitlizare a flotei precum si cele care reduc riscul de intreruperi temporare.

Cu o gamă de peste 5.000 de produse, grupul EXIDE este pe primul loc în proiectarea, fabricarea si comercializarea de baterii auto pentru sectorul de automobile si baterii stationare si de tractiune pentru sectorul industrial.

Exide este prezenta in Italia din 1995, cu 5 unitati de productie:

  • la Romano di Lombardia, sediul legal, unde sunt fabricate baterii pentru autovehicule
  • la Fumane di Valpolicella, alt stabiliment dedicat productiei de baterii pentru autovehicule
  • la Verona, unde este operativ un centru de logistica unde sunt asamblate si distribuite baterii industriale.
  • la Canonica d’Adda si Avellino, stabilimente dedicate productiei de componente de plastic pentru baterii.

Produse în oferta FRONTAL

  • Baterii de pornire

EXIDE