Fai

Denumirea: FAI Automotive plc
Ţara de origine: Anglia
Înfiinţat la, sediu: Leighton Buzzard, Bedfordshire, Anglia
Web: www.faiauto.comwww.fai.co.uk

Highlights

  • Recunoasterea FAI ca unul dintre cei mai completi furnizori de piese auto se datorează gamei sale cuprinzătoare de produse, dar si calitătii componentelor pe care acestă gamă o oferă.
  • Raport excelent calitate/preţ

Informaţii de interes

FAI Automotive plc, cu sediul în Leighton Buzzard, Anglia (o oră la nord de Londra) este un distribuitor independent de piese auto de schimb, lider in Marea Britanie.

Ian Walker, fondatorul companiei a fost un sofer semiprofesionist de curse si raliuri din 1956 si pana in 1962, cand retragandu-se din participarea la curse a infiintat Ian Walker Racing.

Aceasta a fost o echipa profesionista care a participat la campanii in Europa si America de Nord cu un considerabil succes.

In 1968 cand Ian Walker Racing a fost inchisa, activele si o parte din personal au fost integrate in Ian Walker Service care era specializata pe vanzarea si service-ul masinilor de inalta performanta, in special Lotus.

Incepand cu 1974 echipa a inceput sa se ocupe de reconditionarea motoarelor pentru masinile de teren

In acest moment compania opereaza pe o sufrafata de 67.500 metri patrati, gama curenta de 22 produse avand peste 35.000 de repere care acopera 65 producatori de vehicule.

Produse în oferta FRONTAL

  • Arcuri elicoidale
  • Kituri de distributie pe lant
  • Componente de motor
  • Garnituri
  • Bujii incandescente

Arcuri elicoidale

FAI arcuri

Gama FAI de arcuri elicoidale este proiectată în mod special pentru a avea performante în orice situatie, pentru a rezista fiecărui obstacol, groapă sau denivelare, caracteristici nedorite, dar prezente din ce în ce mai mult pe drumurile pe care ne deplasăm zilnic.

Fabricate din cel mai bun otel si utilizând cea mai nouă tehnologie de bobinare la rece, gama oferă mii de aplicații, inclusiv pe cele mai căutate 200 dintre ele.

Kituri de distributie pe lant

FAI distributieGama FAI de kituri de distributie contine peste o sută de repere, acoperind mii de aplicatii si este în continuă crestere.

Constructorii de vehicule montează din ce în ce mai des lanturi de distributie în loc de curele, iar înlocuirea acestora durează mai mult timp si este mai costisitoare.

De aceea, fiecare kit FAI conține toate componentele de care aveți nevoie pentru a realiza o reparatie completă si este fabricat la calitate OE pentru vehicule europene, japoneze si coreene.

Componente de motor

FAI motorCea mai nouă gamă de componente de distributie FAI completează linia FAI de supape motor, ghidaje, arbori cu came si tacheti culbutori.

Având cea mai bună acoperire aftermarket în Marea Britanie si Europa, programul FAI de supape a fost dezvoltat în fabrici certificate ISO 9001 cu peste 25 de ani de experientă în producerea de supape OE. Toate supapele sunt turnate, prelucrate si cromate la specificatiile originale.

Garnituri

FAI garnituriNimeni nu a depus mai multe eforturi ca FAI pentru a vă aduce etansarea perfectă. De fapt, FAI are cea mai bogată gamă din aftermarket, cu mai multe aplicatii decât oricine altcineva. Acest lucru înseamnă peste 10.000 de coduri, sprijinite de un program complet de bolturi.

Asa cum v-ati putea astepta de la FAI, toate garniturile sunt de calitate echivalentă OE si includ materialele cu cele mai noi specificatii, incluzând otel si compusi. Nici preturile nu sunt exagerate.

Pompe de apă

FAI pompe apaValoarea FAI permite oferirea unui program de pompe de apă de calitate premium, potrivit pentru toate mărcile, care acoperă masini si utilitare usoare europene, japoneze si coreene.

Catalogul FAI de pompe contine peste 4.000 de aplicatii si include numeroase coduri noi de produs. Fiecare piesă arată datele aplicatiilor cu fotografii ale pieselor pe fiecare pagină, completate de referintele OE corespunzătoare, imagini de produs si un ghid complet.

Bujii incandescente

FAI bujiiBujiile incandescente din motoarele diesel foarte performante din ziua de azi operează într-un mediu dificil, fiind nevoite să reziste la temperaturi si vibratii extreme. Functionarea corectă a acestor bujii este esentială pentru pornirea consistentă a acestor motoare, mai ales în conditii de vreme rece.

Calitatea este cheia pentru a împlini această cerintă. Bujiile FAI sunt produse într-o fabrică ultra modernă din vestul Europei si întrupează cea mai nouă tehnologie cu bobină dublă care asigură că bujiile ajung rapid la temperatura optimă de functionare fără a compromite durata de viată. Fiecare bujie este testată la temperatura de functionare în fabrică înainte de a fi expediată.