Ferodo

Denumirea: FERODO
Ţara de origine: Anglia
Înfiinţat la, sediu: 1897, Anglia
Web: www.ferodo.com

Highlights

  • Calitate OE (calitate originală)
  • 8 din 10 masini noi vândute în în Europa sunt echipate cu produse de frânare Ferodo® ca echipament original (Original Equipment – OE).
  • Raport excelent calitate/preţ

Informaţii de interes

Ferodo este una dintre cele mai cunoscute marci, un lider in domeniul elementelor de frictiune pentru sisteme de franare. Compania este integrata acum in grupul de renume mondial, Federal-Mogul, producator de elemente de frictiune. Dezvoltand tehnologii la scara cu adevarat globala, atat pentru clientii OE cat si Aftermarket, renumitele marci Federal-Mogul, care includ Ferodo, Abex, Beral si Necto, ofera solutii de franare pentru pretentiosii specialisti auto din ziua de azi.

Ales ca furnizor OE de către cei mai mari producători de automobile pe plan mondial, Ferodo testează plăcuţele de frână în mod exhaustiv, pentru a verifica compatibilitatea cu fiecare tip de sistem de frânare. Ferodo produce toate plăcuţele de frână utilizând aceleaşi tehnologii, materiale şi perfecţiune în fabricaţie care caracterizează producţia de piese OE. Gama vastă de plăcuţe de frână Premier de calitate OE este completată de plăcuţele de frână cu caracteristici unice Ferodo SL Aftermarket, precum şi de gama de vârf ThermoQuiet care beneficiază de tehnologia patentată IMITM (Izolator Matriţat Integral).

Această varietate deosebită de produse, pe lângă care există şi celelalte produse de calitate superioară Ferodo – discuri de frână, saboţi de frână, accesorii, componente hidraulice şi lichide de frână – reprezintă cea mai bună alegere, indiferent de cerinţele dumneavoastră legate de frânare.

Când este vorba de frâne, Ferodo este lider în echiparea originală: plăcuţele de frână sunt dezvoltate împreună cu cei mai buni constructori de sisteme de frânare şi de autovehicule, şi se regăsesc aproape în fiecare marcă de autovehicul. Dintre autoturismele aflate în topul „Maşina anului 2008“ (alese de cititorii revistei “Auto, Motor and Sport”), de la Mini la autoturisme supersport, 80% din ele sunt dotate cu plăcuţe de frână Ferodo.

Furnizarea pentru competiţii mondiale de circuit şi raliu ajută inginerii FERODO să testeze performanţele de frânare în cele mai dure condiţii. Pe baza acestei experienţe se dezvoltă noi tehnologii şi cele mai noi reţete de materiale pentru echiparea de serie. Toate acestea explică de ce compania este furnizor pentru cei mai buni producători de autovehicule din lume. Exact această tehnologie şi acest know-how le veţi regăsi şi în piesele de schimb. Obţineţi astfel acelaşi nivel original de performanţă a maşinii şi aceeaşi durabilitate.

Produsele de frânare sunt alese de campioni în seria WRC (World Rally Championship), în cursele de anduranta, raliuri, salon touring cars si alte circuite de curse, cum ar fi Formula BMW. Ferodo este un nume de succes de peste 80 de ani în lumea sporturilor cu motor. Nici un alt producator de componente nu poate pretinde un astfel de record în lumea curselor.

1897 – Ferodo incepe sa faca frâne pentru cărute trase de cai.
1902 – Primele garnituri de frână sunt introduse.
1922 – Ferodo devine prima companie care furnizeaza garnituri pentru echipare originala (OE) la masinile de serie (garnituri montate la Austin 7).
1926 – J.G. Parry-Thomas stabileste recordul mondial de viteză la 169 mph (272 km/h) la Pendine Sands folosind frâne Ferodo.
1956 – Ferodo introduce primele plăcute de frână la un vehicul produs în serie – Triumph TR3.
1963 – Donald Campbell stabilește un record de viteză de 403.1 mph (649 km/h), folosind frâne Ferodo.
1969 – Ferodo deschide cea mai mare instalatie de testare a franelor din lume.
1980 – Ferodo produce primele plăcute de frână europene non-azbest.
1990 – Toate placutele de frana Ferodo devin 100% verzi (fara continut de metale grele).
1998 – Ferodo este achizitionata de Federal-Mogul si Ferodo Racing ieste creata la Mondovi, Italia.
2005 – Ferodo Racing introduce tehnologia Siloxan.
2012 – Ferodo introduce o nouă cutie îmbunătătită oferind o mai mare integritate structurală si tehnologie anti-contrafacere.

Federal-Mogul este un furnizor global de produse inovatoare si diversificate avand o cifta de afaceri de 6.9 miliarde dolari.

Astăzi, compania are 45.000 de angajați care lucrează în 34 de tări si 103 de amplasamente de productie.

Produse în oferta FRONTAL

  • Placute de frâna
  • Saboti
  • Discuri de frâna
  • Lichid de frâna

FERODO

FERODO