Legenda Dakar Rally: Mani Gyenes victorie la clasa Malle Moto

on
Categories: Stiri

Emanuel Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team, a încheiat triumfător ediția 2020 a Dakar Rally.

Sătmăreanul și-a îndeplinit ambele obiective pe care și le-a impus: victorie în clasa Malle Moto și top 20 în clasamentul general.

Dakar 2020 a pornit în 4 ianuarie și au fost programate 12 etape, însumând peste 7.800 de kilometri. A fost prima ediție a competiției găzduită de Arabia Saudită. Mani Gyenes a pornit în cel de-al 10-lea Dakar al carierei, o performanță care i-a adus distincția de Dakar Legend, fiind unul dintre cei mai buni și longevivi competitori privați. Sportivul s-a înscris la clasa Malle Moto, în cadrul căreia piloții nu beneficiază de asistență tehnică și trebuie să își repare și sa își întrețină singuri vehiculul, fiind astfel cea mai solicitantă clasă. De aceea, victoria în această categorie este cu atât mai importantă, efortul fizic fiind foarte accentuat.

În clasamentul general, Mani s-a clasat pe locul 29, dintr-un total de 96 de competitori care au încheiat competiția. El se va întoarce în țară în 19 ianuarie. În acest an, sponsorii care l-au sprijinit pe Emanuel Gyenes au fost Autonet, Varta, Mobil1 și Schlemmer.

Felicitări, Emanuel Gyenes!