TEXTAR

Denumirea: TMD Friction
Tara de origine: Germania
Anul înfiinţării, sediul: 1913, Germania, 15 fabrici în 11 ţări ale lumii
Certificate: ISO 9002, ISO TS 16949, ECE R-90
Referinţe: Peste 40 de mărci auto – de ex. VW Group, Ford, Fiat Group, General Motors, PSA, Renault, Nissan, Honda, Porsche, Toyota/Lexus şi multe altele
Web: www.textar.com

Highlights

  • Un lider în domeniu, furnizor OE (echipare originală) pentru 49 de producători auto;
  • La TEXTAR producţia pentru echiparea O.E. are cea mai mare pondere din lume, realizând plăcuţe de frână pentru producători de sisteme de frânare recunoscuţi, cum ar fi ATE sau TRW (Lucas);
  • Plăcuţele Textar frânează de la o viteză de peste 400 km/h cea mai performantă maşină de serie (1001 CP) – Bugatti Veyron, sau de ex. BMW M5, Audi R8, SLR McLaren, Porsche GT3.

Produse în oferta FRONTAL

  • Plăcuţe de frână
  • Senzori de uzură

Informaţii tehnice

Cu o istorie care incepe in anul 1913, marca TEXTAR este cel mai mare producător mondial de produse de frânare pentru echiparea O.E.
Plăcuţele de frână TEXTAR sunt folosite la cel mai mare număr de autoturisme noi produse în Europa. În mod special producătorii de automobile de clase medii sau superioare, inclusiv cele sport, se bazează pe aceste plăcuţe de frână. Şi aceasta datorită faptului că firma TMD Friction este una dintre puţinele care pot fabrica plăcuţe de frână ce îndeplinesc in acelasi timp cerinţe oarecum contradictorii privind randamentul, durabilitatea şi confortul, deziderate din ce in ce mai greu de atins in conditiile in care automobilele devin din ce in ce mai grele si mai performante. TEXTAR fabrică plăcuţele pentru toti acesti producatori auto, dar le livrează acestora prin intermediul furnizorilor de sisteme complete de frânare. În Europa, cei mai mari furnizori de sisteme de frânare sunt: ATE, BOSCH, TRW şi pentru vehiculele de mare performanţă, BREMBO. Niciunul dintre aceştia nu produce prin forţe proprii placutele de frana, ci le achiziţionează de la producatorii specializati intre care TMD Friction (Textar) este cel mai important. Plăcuţele pe care le achiziţionaţi în aftermarket sub marca acestor producători provin însă din alte surse. TMD Friction nu livrează plăcuţe pentru aftermarket acestor mărci (în afară de Brembo)!

Dacă pe plăcuţele originale găsiţi logo-ul unuia dintre aceşti furnizori de sisteme complete de frânare nu există nicio legătură cu producătorul efectiv al acestor plăcuţe – este doar o informaţie referitoare la cine a propus şi dezvoltat aceste plăcuţe mai ales din punct de vedere al părţii electro-hidraulice (cilindrii de frână, etrier, ABS, ESP etc.). Numele adevăratului producător al celor mai importante componente ale sistemului de frânare – plăcuţele – îl găsiţi pe partea inferioară a plăcuţei – vezi imaginea de mai jos. Astfel, puteţi identifica uşor adevăratul producător al plăcuţelor originale. Aceşti producători sunt în număr de 4. Care sunt aceştia? Încercaţi să aflaţi singuri şi nu daţi crezare tuturor campaniilor publicitare…

TEXTAR este cel mai important dintre cei 4 jucători şi, aşa cum am menţionat mai sus, mai ales in cazul automobilelor din „liga superioară” (clasa medie si de lux, SUV-uri si masini sport). Pretenţiile şi cerinţele contradictorii sunt cele mai exigente aici, deci nu e acceptat orice „jucător”. A pătrunde în producţia primară nu este uşor, dar să livrezi plăcuţe pentru vehicule uşoare, mici fără mari pretenţii de performante la franare, eventual pentru puntile spate (aici actioneaza max. 30% din puterea totală de frânare a vehiculului) este incomparabil mai usor decat sa produci placute pentru mai sus-menţionata „ligă superioară”. TEXTAR este cel mai important furnizor de placute de frana O.E. prin prisma cotei de piata pe care o deţine.

Informaţii de interes

Plăcuţele de frână Textar sunt derivate din 160 formule diferite, unele dintre acestea cuprinzând peste 20 de materii prime, fiecare atent selecţionată pentru a satisface diferitele cerinţe ale vehiculului, sistemului său de frânare, puterii corespunzătoare, încărcăturii şi caracteristicilor de frânare.
Specificaţiile TEXTAR stipulează standarde de testare chiar mai dure decât ECE R90, testul standard european pentru aprobarea plăcuţelor aftermarket. Iată diferenţele fundamentale faţă de alţi producători pentru aftermarket. Fiecare cutie de plăcuţe TEXTAR include până la 300 000 km de teste, până la 1000 de ore de teste pe instalaţiile de testare, teste de aprobare stricte în condiţii reale de trafic. În dezvoltarea produselor din gama de frânare, TEXTAR nu lasă loc de compromisuri. Doar cu marca de plăcuţe de frână TEXTAR aveţi 100% siguranţa unui efect de frânare maxim şi de durată, aşa cum se întâmpla doar în cazul maşinilor noi ieşite de pe liniile de producţie.

Produse în oferta FRONTAL

  • Plăcuţe de frână
  • Senzori de uzură