UFI FILTERS

Denumirea: UFI FILTERS spa
Ţara de origine: Italia
Înfiinţat la, sediu: 1972, Nogarole Rocca (VR), Italia
ISO, certificate de calitate: ISO/TS 16949:2002, ISO 9001
Web: www.ufi.it

Highlights

  • Al patrulea producător de filtre pentru industria auto în Europa
  • UFI livrează pentru concernul Volkswagen 100% filtre de benzină, 70% filtre diesel şi procentul filtrelor de aer UFI creşte continuu.
  • Seria de filtre „H2O” – filtru de combustibil cu filtrare triplă care asigură peste 95% separarea apei pentru motoare diesel (Fiat – JTD, JTDM, Opel – CDTI)

Informaţii de interes

Societatea UFI FILTERS spa a fost înfiinţată în anul 1972 în Nogarole Rocca (Verona) Italia sub denumirea Universal Filters Italiana cu scopul de a livra sisteme de filtrare pentru piaţa auto. În prezent avem de-a face cu un grup cu activităţi multiple pe cinci continente – de la filtre pentru producţia primară, producţie de piese de schimb originale până la filtre pentru aftermarket – care ocupă poziţia a patra între cei mai mari producători europeni de filtre pentru piaţa auto.

În prezent UFI are 2 200 angajaţi în toată lumea. Astăzi în afara fabricilor şi birourilor din Italia (în total în număr de 4 aflate între regiunile Lombardia şi Veneţia) UFI are unităţi de producţie în China, Coreea de Sud, Japonia şi Tunisia. aşa numitul front offices, adică reprezentanţe direct la producătorii auto. Acestea se află în Torino (pentru Fiat şi Iveco), în Wolfsburg (pentru Volkswagen şi Audi), în Rüsselsheim (pentru Opel), în Goteborg Suedia (pentru Scania, Saab şi Volco), în oraşul coreean Seul (pentru GM, Chevrolet/Daewoo, Hyundai şi Kia), în oraşul american Detroit (pentru Daimler) şi în Tokio pentru pătrunderea pe piaţa japoneză.

În anul 2006 au fost deschise noi unităţi de producţie în oraşul chinez Shanghai şi în New Delhi, India. producţia de filtre este egal împărţită între livrările pentru producţia primară (OEM), furnizarea de piese de schimb originale (OES) şi producţia pentru aftermarket.

Divizia High Tech se ocupă cu dezvoltarea de sisteme de filtrare pentru aplicaţiile „externe”, cum ar fi industria navală, aviaţia, apărarea şi sporturile cu motor – de ex. Formula 1 (echipa Ferrari),  MotoGP (echipa Ducatti), Le Mans Serie (echipa Audi) şi care colaborează cu echipe din cele mai interesante discipline motoristice. Dezvoltarea permanentă a soluţiilot de avangardă solicitate în domeniul fitrării extreme a permis diviziei high – tech să obţină o înaltă specializare care se reflectă în produsele standard ale UFI FILTERS.

Produse în oferta FRONTAL

  • Filtre de ulei – de exemplu Green oil filter – filtru de ulei 100% reciclabil, mediu de filtrare celulozic, interval de schimb 30.000 km
  • Filtre de aer
  • Filtre de combustibil – de exemplu Green Diesel filtr – filtru de combustibil cu 100% capacitate practică de filtrare, cu marcaj longlife; Defender – filtru de combustibil cu separator de apă şi impurităţi
  • Filtre de habitaclu
  • Filtre de răcire