VARTA

Denumirea: VARTA AG
Ţara de origine: Germania
Înfiinţat la, sediu: 1887, Ellwangen Jagst, Germania
Web: www.varta.com

Highlights

  • Specificaţii OE pentru vehicule de înaltă performanţă şi de lux
  • Raport excelent calitate/preţ

Informaţii de interes

1887 – Adolf Müller lansează firma Büsche & Müller in Hagen, Germania, deschizând calea pentru viitorul VARTA.

1890 – AEG si Siemens decid sa investeasca in predecesorul VARTA, Büsche & Müller. Rezultatul este denumit Accumulatorenfabrik AG (sau AFA pe scurt).

Bateriile Varta dau putere primei masini electrice in Germania.
1893 – The Baker ‘Runabout’, primul vehicul cumparat si condus de Thomas Edison, devine prima masina electrica americana care a fost introdusa in Germania de Adolf Müller. Aceasta este alimentata cu baterii de la predecesorul VARTA, AFA.

Se naste numele VARTA
1904 – Apare VARTA ca un sub-brand al AFA, initial pentru fabricarea unor acumulatori mici si portabili, cu plumb, utilizati pentru aprinderea motoruluit. Numele VARTA este un acronim pentru Vertrieb, Aufladung, Reparatur Transportabler Akkumulatoren.

1905 – Cu soferi care incep sa se aventureze pe drumuri dupa lasarea intunericului, VARTA oferă pentru prima dată baterii pentru iluminat auto.

1914 – Bateriile plumb-acid VARTA au devenit o alegere din ce în ce mai populara pentru pornirea rapida a automobilelor.

1923 – Dr. Günther Quandt devine Presedintele Consiliului de Administratie al predecesorului VARTA, AFA. De atunci el si predecesorii sai au fost responsabili cu continua expansiune internationala.

1936 – VARTA oferă primele dimensiuni standard ale bateriilor de pornire care se potrivesc pentru fiecare masină, făcând înlocuirea rapidă, usoara si eficienta.

1950 – Prima linie de asamblare construită vreodată pentru baterii auto este lansată, ceea ce face ca bateriile VARTA să devină mai rapid si mai ieftin de produs. Datorită economiilor mari de cost au putut fi oferite clientilor produse la preturi accesibile.

1965 – Peoductia de serie a bateriilor uscate

1966 – Cutiile din cauciuc dur ale bateriilor de pornire sunt înlocuite cu cutii de plastic simplu. Ca urmare, acestea devin mai usoare si sunt mult mai usor de deplasat dintr-un loc in altul.

1970 – Varta produce in premiera primele baterii etanse VARTA Super Dry ducand la cresterea reputatiei pentru fiabilitate.

1978 – Sunt produse primele baterii de pornire care nu au nevoie de intretinere, cu tehnologie pe Seleniu, avand un consum redus de apa si o auto-descarcare mult redusa.

1998 – Pentru o mai mare eficienta, toate diviziile de baterii portabile ale VARTA sunt unite intr-una singura. Noua filiala este denumita VARTA Gerätebatterie GmbH.

2000 – VARTA deschide un nou centru tehnologic pentru baterii auto la Hanovra, reunind unii dintre cei mai performanti designeri si ingineri din domeniu.

2002 – În noiembrie 2002, liderul pietei mondiale Johnson Controls, Inc. achizitionează divizia de baterii pentru automobile VARTA.

Tot una este daca patru cercuri, o stea, s-au o pisica salbatica impodobeste grila autoturismului nostru, sub capota motorului precis se afla in accumulator VARTA.

Datorita calitatii fara compromisuri a acumulatoarelor, Varta este furnizor de prima mana pentru producatorii de automobile.

Va place sa porniti mai dinamic? Alegeti un acumulator din gama de produse Varta Dynamic. Multe fabrici de automobile au votat cu acest model de accumulator. De ce? Penru ca acumulatoarele VARTA unesc tehnologia de lider, know-how-ul si puterea de inovatie. Asigura alimentarea cu energie a fiecarui autoturism.

Ati auzit de noua inovatie?
Tehnologia Power Frame o tehnologie care mareste considerabil puterea acumulatorului. Varta este un partener sigur si de incredere pe orice drum!

De-a lungul ultimului secol, tehnologia vehiculelor a evoluat enorm şi VARTA s-a situat în fruntea dezvoltării atât a tehnologiei de clasă mondială pentru baterii, cât şi a serviciilor inovatoare. Drept rezultat, Varta si-a consolidat o reputaţie incomparabilă şi a câştigat încrederea clienţilor de echipamente originale (OEM) şi de piese de schimb pentru automobile din întreaga lume.

Astăzi, veţi găsi produsele Varta în milioane de automobile, ambarcaţiuni motorizate, motociclete, rulote …

Astfel, zi de zi, milioane de oameni şi de firme din întreaga lume se bazează pe VARTA. Iar când alegeţi oricare dintre produsele Varta, vă puteţi baza şi dumneavoastră.

Produsele VARTA sunt proiectate să ofere putere şi fiabilitate superioare, fără coroziune şi o mai mare eficienţă pentru o durată de funcţionare mai ridicată, toate având ca rezultat un cost mai scăzut al deţinerii.

Gama Varta include:

  • Pentru utilizare la automobile standard, Dynamic Trio, cu tehnologie patentată de grile ştanţate PowerFrame®
  • Pentru vehicule cu caracteristici Start-Stop, gama Start-Stop cu tehnologie AGM avansată asigură o eficienţă mai mare a combustibilului şi o performanţă de ciclare extrem de fiabilă
  • Pentru vehicule comerciale şi vehicule comerciale grele, Promotive Trio combină durabilitatea înaltă şi performanţa de fiabilitate excepţională cu costul total scăzut al deţinerii
  • Pentru motorete/motociclete, jetski-uri, ATV-uri şi snowmobile, gama Powersports acceptă numeroase aplicaţii
  • Pentru ambarcaţiuni şi rulote, gama Professional oferă o fiabilitate excelentă şi o valoare optimă privind raportul preţ-calitate şi ciclurile de descărcare

Până în 2015, majoritatea noilor vehicule fabricate şi vândute în Europa vor conţine tehnologie Start-Stop. VARTA® este lider mondial nu numai în furnizarea bateriilor Start-Stop, ci şi a unui Program de Service Start-Stop revoluţionar.

Este de necontestat faptul că majoritatea producătorilor de automobile de top au încredere în produsele VARTA, astfel încât să livreze întotdeauna performanţe înalte. Forţa Varta stă în dezvoltarea unor relaţii de lucru solide cu producătorii de maşini pentru a promova cele mai bune baterii pentru cele mai bune vehicule noi. Recent, colaborarea strânsă cu nume de marcă precum Audi, BMW, Ford şi Mercedes-Benz, a determinat VARTA să dezvolte baterii avansate Start-Stop.

Produse în oferta FRONTAL

  • Baterii de pornire