ZF PARTS

Denumirea: ZF Trading GmbH
Tara de origine: Germania
Înfiintat la, sediu: 1895, sediul în Schweinfurtu, Germania
Productia primara – referinte: firma este de câteva zeci de ani unul din principalii furnizori pentru productia primara pentru toate marcile importante de automobile si are o pozitie solida pe piata pieselor de schimb
Certificate: ISO 9001, TS 16949:2002
Web: www.zf.com

Highlights

În peste 100 de ani de activitate, firma Sachs a devenit unul din furnizorii principali în industria auto. A elaborat sute de patente si solutii ingenioase atât ale firmei Sachs (de ex. discul de presiune autoreglabil – XTend, aparatul Dynastart, amortizorul Nivomat, Shocktester), Lemförder (pivotul sferic al osiei, asezarea „moleculara“ a capului pivotului), cât si ZF (constructia directiei si a servodirectiei). Dupa unele patente se fabrica azi multe din componentele produse de alte firme, altele sunt ocrotite si neaccesibile concurentei.

Informatii de interes

Înfiintata în anul 1895 de catre Fichtel si Sachs. La început firma a introdus componente pentru biciclete, biciclete întregi si rulmenti cu bile. În jurul anului 1926 programul de productie a început sa se modifice, productia rulmentilor a fost vânduta firmei SKF si firma Fichtel – Sachs a început sa se ocupe de productia de ambreiaje si amortizoare pentru industria auto în dezvoltare. Dupa razboi a început o extindere exploziva si o relansare a firmei si deja în anul1952 a fost deschisa prima fabrica din strainatate în Sao Paolo în Brazilie. Treptat au fost deschise unitati de productie atât în Germania cât si în toata lumea. Astazi firma are 52 de unitati de productie în 18 tari. În anul 1993 s-a produs fuziunea cu firma Boge, un producator puternic de amortizoare si, peste câtiva ani, s-a ajuns la uniunea cu firma Lemförder si includerea în concernul ZF Friedrichshafen.

În anul 1998 ia fiinta societatea fiica Sachs Race Engineering. Aceasta societate se ocupa cu dezvoltarea, constructia si vânzarea de ambreiaje sport si amortizoare de suspensie. Livreaza produsele sale în toate domeniile sportului automobilistic, chiar si în boxele curselor de Formula 1, unde este furnizor pentru 6 echipe. Si-a câstigat un bun renume si în cursele de 24 de ore de la La Mans, Paris – Dakar, WRC, tururi, raliuri si altele atât în domeniul autoturismelor personale cât si al camioanelor si masinilor speciale. Firma produce si componente pentru soferii cu stil de condus sportiv, pentru masini modificate folosite de catre proprietarii lor si în traficul obisnuit.

Produse în oferta FRONTAL

  • ZF – directie, servodirectie si pompe de servodirectie, directie asistata electric
  • SACHS – ambreiaje si componente, volante, volante cu masa dubla, lagare hidraulice concentrice pentru închidere, cilindri si mai ales cilindri de ambreiaj, cabluri si tuburi de ambreiaj.
  • Amortizoare de sasiu, contact amortizoare, lagare amortizoare, aparatori de praf pentru amortizaore, arcuri lamelare si elicoidale, burdufuri pneumatice, amortizoare de cabina, tampoane amortizoare, amortizoare cu garda la sol variabila.