BILSTEIN

Denumirea: ThyssenKrupp Bilstein GmbH
Ţara de origine: Germania
Înfiinţat la, sediu: 1873, Ennepetal, Germania
Web: www.bilstein.de

Highlights

  • Calitate OE (calitate originală)
  • De 45 ani, BILSTEIN, este un brand binecunoscut în lumea curselor.
  • Raport excelent calitate/preţ

Informaţii de interes

Când August Bilstein a pus bazele pentru incubatorul de inovare BILSTEIN în Altenvoerde în regiunea Westfalia din Germania în 1873, nimeni nu a avut nici o idee de influenta crucială pe care produsele companiei o va avea intr-o zi, in confortul de a conduce si siguranta autoturismelor. În schimb, au fost accesoriile pentru ferestrele din metal – vândute sub numele usor de retinut de AUBI, o abreviere pentru August Bilstein – care au făcut in curand faimoasa compania cu mult dincolo de granitele regiunii locale Bilstein si chiar în străinătate.

Au urmat O întreagă serie de inovatii tehnice si veniturile obtinute prin aceste brevete au oferit o bază solidă pentru succesele ulterioare ale ceea ce era încă o companie tanara. Cu scopul de a satisface cerintele de calitate exigente în faza preliminară de fabricare a racordurilor, compania a înfiintat propriul laminor de benzi de fier în 1919.

Hans Bilstein, care a preluat conducerea companiei de la tatăl său, s-a întors in Westfalia din SUA, aducând cu el, noi concepte pentru procesul de placare cu nichel si crom.

In 1927 Hans Bilstein a făcut primul pas spre industria de accesorii auto, prin cooperarea sa cu o companie din Berlin, Levator-Hebezeug-Fabrik. Nu a trebuit să astepte mult timp pentru a vedea activitătile sale dand roade.

În 1928, cu patru ani înainte de deschiderea primei autostrazi între Köln si Bonn, BILSTEIN a livrat prima bara de protectie cromata pentru masinile de serie. Doar un an mai târziu, compania a inceput sa produca cricuri auto.

În 1954, BILSTEIN fost primul care a realiza potentialul oferit de o idee a Prof. Bourcier de Carbon, un cercetator francez în domeniul vibratiilor.

Scopul a fost de a elimina dezavantajele fizice ale amortizoarelor telescopice conventionale, în acelasi timp făcând amortizoarele mai usoare si să poată fi montate în orice pozitie.

Efortul enorm investit în dezvoltare, însotit de investitii substantiale în instalatiile de productie necesare, cu scopul de a atinge acest obiectiv ambitios a meritat. Introducerea primului amortizor monotub cu presiune pe gaz in productia standard a vehiculelor Mercedes Benz in 1957, este astăzi considerată o contributie majoră la securitatea de conducere activă.

Tehnologia de presiune pe gaz este acum utilizata în toate tipurile de amortizoare telescop dezvoltate pentru a fi utilizate pe masini puternice, de înaltă clasă.

In ziua de azi, cerintele clientilor săi din industria de automobile si de tuning, combinate cu angajamentul său cu sporturile cu motor, sunt cele ce conduc la dezvoltare si inovare in BILSTEIN. Toate masinile AMG Mercedes din cursa DTM si mai mult de jumătate din echipele din cursa de 24 ore de la Nürburgring se apropie de linia de start cu accesorii BILSTEIN.

Numele Bilstein a fost timp de multe decenii asociat îndeaproape cu înalta tehnologie în domeniul proiectării de suspensii, confortului si sigurantei la volan. Cu scopul de a extinde această pozitie în viitor, BILSTEIN a devenit o divizie a ThyssenKrupp Technologies AG în 1988.

Marca Bilstein este de mulţi ani sinonimă cu calitatea şi performanţa în domeniul amortizoarelor de suspensie. De la echipe de competiţii în sporturile cu motor, la firme prestigioase specializate în tuning, şi până la cei mai renumiţi constructori de autovehicule, precum BMW, Ferrari, General Motors, Jaguar, Maserati, Mercedes, Porsche, Subaru, tehnologia şi capacitatea de inovaţie a Bilstein este folosită şi apreciată pe toate meridianele globului.

Prin ThyssenKrupp Bilstein Compa, Bilstein este prezentă din anul 1996 în România cu activităţi de producţie şi vânzări.

De multi ani, atât la nivel national cât si la nivel international, numele BILSTEIN a fost si este sinonim cu sasiurile de cea mai buna calitate si performante de top în design – fie ca este vorba de sporturile cu motor, de echipamente originale sau de masini personalizate.

Recent BILSTEIN a câstigat premiul pentru cel mai bun brand oferit de revista germana „Auto motor und sport”, pentru a sasea oara consecutiv, din 2006, 2007, 2008, 2009 si 2010.

Produse în oferta FRONTAL

  • Amortizoare
  • Arcuri
  • Stabilizatoare

BILSTEIN

BILSTEIN