BREMBO

Denumirea: Brembo SpA
Ţara de origine: Italia
Înfiinţat la, sediu, unităţi de producţie: 1961, Bergamo, Italia
Certificate: ISO 9001, TUV
Web: www.brembo.com
Referinţe: Peste 40 de mărci auto de top din întreaga lume, de ex. Ferrari, Lamborgini, BMW, Mercedes-Benz AMG, Aston-Martin, Renault Sport, Subaru, Honda, Lotus, Mitsubishi, Corvette şi multe altele.

Cine prefera stilul de conducere sportiv sau conduce mult in conditii climatice extreme, se poate baza cu siguranta pe produsele dezvoltate de BREMBO care sunt testate atât in laborator cât si in conditii extreme de trafic.

Produsele BREMBO au castigat titlul de cele mai bune repere la sistemul de franare al anului 2008, titlu castigat de trei ori la rand, concurs organizat de ziarul german de specialitate Auto Motor und Sport. Brembo a obtinut 60.9% din voturile cititorilor!

Highlights:

  • Lider absolut în domeniu, în plan tehnologic, al inovaţiei tehnice, al soluţiilor inovatoare şi al producţiei.
  • Marcă puternică şi binecunoscută şi printre amatori datorită succeselor în toate disciplinele sporturilor cu motor de la Formula 1 până la Moto GP
  • Furnizor pentru producţia primară pentru vehiculele marca Ferrari, Mercedes, Audi, Volswagen, BMW, Ford, Fiat, Nissan şi alţi cca 35 de alţi producători.

Produse în oferta FRONTAL:

  • Discuri de frână
  • Tamburi de frână
  • Sisteme complete de frână RACING (discuri, etriere, plăcuţe, hidraulice, accesorii. etc.)
  • Plăcuţe de frână pentru motociclete

Alte informaţii despre produse:

Discuri BREMBO Easy Check:

Brembo Easy

Specificul discurilor Brembo patentat şi apreciat în toată lumea. Este vorba despre indicatorii vizuali de uzură – pentru o identificare facilă şi imediată a uzurii şi a necesităţii schimbării la o singură privire chiar şi din partea unui amator, fără necesitatea unor măsurători. Discurile Easy Check au 2 orificii pe suprafaţa lor, fiecare de o altă adâncime. Cât timp sunt vizibile amândouă, discul este în ordine. În momentul în care unul dintre orificii dispare (cam la 20% înainte de expirarea duratei de viaţă), discul trebuie schimbat curând. Iar în momentul când dispare datorită uzurii şi cel de-al doilea orificiu este semn că discul a fost uzat peste limita minimă de grosime de siguranţă şi trebuie înlocuit imediat.

Acest sistem deosebit de simplu şi elegant pune la dispoziţia tuturor service-urilor şi mecanicilor un instrument foarte eficient şi clar cu ajutorul căruia pot prezenta clienţilor necesitatea imediată de schimbare a discurilor şi astfel pot dobândi încrederea şi satisfacţia faţă de serviciile oferite.

În oferta Brembo se află în prezent 184 de articole – discuri Brembo cu sistemul Easy Check. Oferta se diversifică în permanenţă. Discurile Easy Check pot fi identificate foarte uşor şi după numărul de comandă care se termină cu cifra 4. De ex. 09.7011.14.

Discurile BREMBO Max:

BREMBO

Au la bază discurile standard Brembo – sunt însă echipate cu caneluri de formă specială şi cu o protecţie anticoroziune. În afară de designul sportiv de mare efect discurile BREMBO MAX au următoarele avantaje:

a) Randament de frânare imediat şi maxim pe orice vreme – apa este evacuată de pe disc cu ajutorul canelurilor, Prin caneluri se evacuează de asemenea gazele provenite din frânare şi care, la sarcini grele, generează fenomenul cunoscut sub denumirea de „fading” – foarte des întâlnit în cazul coborârilor lungi în zone muntoase unde temperatura discurilor atinge chiar 800˚C

b) Un randament de frânare mai mare şi mai ales constant pe toată perioada de viaţă – canelurile înnoiesc permanent şi creează o suprafaţă ideală a plăcuţelor; discurile au de asemenea un coeficient mai mare de frecare

c) Rezistenţa la coroziune – datorită unui proces special anticoroziune

d) Controlul imediat al uzurii – după uzarea uneia dintre caneluri este semnalizată înlocuirea

e) Rezistenţa termică uşor crescută, la fel şi rezistenţa împotriva deformărilor la sarcini grele

Discurile BREMBO MAX sunt accesibile la preţuri excepţionale, ce depăşesc doar puţin preţul discurilor standard (cu 10-40%). În oferta Brembo se găsesc în prezent 120 de articole Brembo MAX. Aceste discuri pot fi identificate foarte uşor şi după numărul de comandă care se termină cu cifra 7 în ultimul număr de două cifre, de ex. – 09.7011.75

Atenţionare: Discurile Brembo MAX nu sunt destinate pentru uz sportiv sau pentru mers agresiv. Pentru aceste scopuri oferim produsele Brembo High Performance.

Discuri BREMBO HC:

BremboDiscuri din fontă cu un conţinut mare de carbon (High Carbon) pentru o mai bună conductibilitate termică şi capacitate de răcire. Reduc zgomotul de frânare. Se potrivesc mai ales pentru autovehicule de clasă mare – frânare repetată la viteze mari – de ex. pe autostrăzile germane. În prezent sunt disponibile 316 modele de astfel de discuri.

Discuri BREMBO Painted:

BremboDiscuri cu strat de vopsea special anticoroziune care satisfac cerinţele unui vehicul modern cu roţi turnate la care aspectul joacă un rol principal. Această soluţie aduce o economie nu tocmai neglijabilă de timp şi bani pentru service-uri, deoarece, datorită tratamentului anticoroziune discurile nu sunt tratate cu strat protector de ulei şi astfel nu este nevoie să fie curăţate înainte de montaj. Acest sortiment se dublează deseori cu discurile HC. Aceste discuri pot fi identificate foarte uşor după numărul de comandă care se termină cu cifra 1. De ex. 09.7880.11. În prezent sunt disponibile 59 de modele de discuri.

Discuri BREMBO Srew Kit:

BremboÎn prezent oferta Brembo conţine 390 din cele mai importante modele de discuri alături de care veţi găsi şi seturi complete de şuruburi foarte utile la schimbarea discurilor din cauza imposibilităţii folosirii şuruburilor iniţiale. Acest aparent amănunt, reprezintă o adevărată problemă în momentul montajului profesionist din cauza accesibilităţii dificile şi a faptului că aceste şuruburi nu sunt întotdeauna produse standard. Această soluţie „la pachet” a firmei Brembo economiseşte timp preţios şi vă eficientizează munca.

Discuri BREMBO PVT:

BremboDiscuri cu tehnologie de răcire internă Pilar Venting patentată care măreşte eficacitatea totală a răcirii şi rezistenţa la deformare termică şi în consecinţă uzura discurilor de frână cu până la 40% . În prezent oferta cuprinde 175 de modele de discuri de frână cu tehnologie Pilar Venting.

Discuri BREMBO cu rulment integrat:

Brembo

Rulmentul este integrat în disc şi astfel nu există pericolul de a fi deteriorat acest rulment prin demontare la schimbarea discurilor de frână. Rulmentul conţine şi un senzor ABS. Aceasta soluţie specifică de construcţie a discurilor şi rulmenţilor se găseşte doar în oferta pentru maşinile care conţineau această soluţie încă din producţia primară (în special Renault). În ofertă se găsesc în prezent 15 modele.

Toate seriile de discuri Brembo enumerate mai sus pot fi identificate în oferta FRONTAL după numerele de comandă (vezi mai sus), după informaţiile din catalogul electronic şi cel tipărit şi bineînţeles după simbolurile de pe ambalajele discurilor Brembo.

BREMBO Fitting Kit:

Set special (tip valiză) cu aparat mobil pentru măsurat deplasarea discului în maşină şi cu micrometru special pentru măsurat grosimea discului. Acest set deosebit de important creat special şi produs de către firma Brembo ar trebui să constituie echipament obligatoriu al oricărui service.

Alte informaţii:

Toate discurile şi tamburii de frână Brembo sunt proiectaţi, testaţi şi produşi în unităţi de producţie proprii unde este garantată cea mai înaltă calitate a materialelor folosite şi a proceselor de fabricaţie.

Majoritatea discurilor au straturi speciale care permit aşezarea mai uşoară a discului de frână nou.

O modalitate îmbunătăţită şi patentată de răcire cu nervurare suplimentară care asigură o răcire generală a discului şi măreşte cu până la 40% rezistenţa la formarea de fisuri datorate încâlzirii excesive.

Pentru o echilibrare perfectă şi permanentă a discului de frână acestea sunt echilibrate mecanic la rece.

Fiecare cutie cu discuri Brembo însemnată cu etichetă galbenă conţine un set de şuruburi de fixare originale.